

Το χοιρινό κρέας ταιριάζει με μια πληθώρα μεσογειακών μυρωδικών όπως ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, δεντρολίβανο, βασιλικό, φασκόμηλο δίνοντας καθε φορά διαφορετικό αρωματικό χαρακτήρα.
Έτσι με τα καταλληλα μυρωδικά και με το απαραίτητο κρεμμύδι και λεμόνι που αρμόζει στο χοιρινό, η γευση του παίρνει άλλη διάσταση.
Μπορούμε επίσης να τροποποιήσουμε την γεύση προς την γλυκόξινη εκδοσή του ,προσθέτοντας πάπρικα απλή ή καπνιστή, τζίντζερ, σουμάκι, κάρδαμο ή κόλιανδρο και σκόρδο αλλα και το βασικό γλυκόξινο στοιχείο που ειναι το κόκκινο ή μπρούσκο κρασί.Ακόμα μια διαφοροποίηση ,γιαυτούς που τολμούν και έχουν χρόνο και όρεξη ,είναι να προσθέσουμε στο χοιρινό μπίρα με κόλιανδρο, ρούμι με μαύρη ζάχαρη και πιπέρι ή καλή κέτσαπ με ταμπάσκο και μέλι (για ένα κλασικό ΒΒQ αποτέλεσμα).